help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Tema i Sitevision

Till din webbplats kan du koppla ett eller flera olika teman. Teman styr inställningar som typsnitt och färger på din webbplats. Med hjälp av olika teman kan därför din webbplats ändra utseende beroende på vilket tema som är aktivt.

Hur du kommer åt Tema

För att komma åt inställningar för Tema behöver du gå till webbplatsinställningarna. Under kategorin utseende finns sedan Tema.

På panelen Tema lägger du till olika teman i Envision. Dessa teman kan du sedan välja att använda på olika mallar, sidor eller layouter. Envision är ramverket/tekniken som används för att bygga ett eller flera teman.

På denna panel kan du se alla dina teman som finns tillagda.

Teman kan användas av appar i Marketplace (vilket vi rekommenderar). Framöver kommer alla nya moduler i Sitevision att använda teman. I dagsläget används Envision av exempelvis Knappmodulen, Etiketter, Prenumeration, Glömt lösenord och Lösenordsbyte samt de moduler du hittar i Marketplace. Successivt så kommer vi att bygga om alla våra moduler till att använda Envision.

Inställningar för Teman

Klicka på länken Lägg till tema för att skapa ett tema.

Lägg till teman

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera teman"

Tema

Under Egenskaper på mallen kan du aktivera ett Envision-tema. Temat som du väljer här blir aktivt på alla sidor som använder mallen.

Inställningar för Envision

Aktivt tema

Under Egenskaper på mallen kan du välja vilket tema som ska vara aktivt för sidan eller mallen. De teman som finns uppsatta på webbplatsen visas i listan. Du kan även se varifrån temat ärvs.

Inställningar Envision

Du kan alltså använda flera olika teman på en webbplats. Tema kan kopplas till mall, mapp, sida och layout.

Välj det tema du vill använda på en sida. En sida som inte har ett eget tema satt ärver ett tema uppifrån i sidstrukturen. Om det inte hittas något tema satt i sidstrukturen så går det på arv från mallen.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera teman" samt "Använda teman".

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?