Lägg till tema

På panelen Lägg till tema gör du de inställningar du önskar för ditt tema.

Här bestämmer du hur varje komponent ska se ut gällande bland annat färg, formatmall, ikoner och kantlinjer. Följ länken på respektive komponent för att komma till mer utförlig dokumentation.

Inställningar för Tema

Allmänt

Namn

Här fyller du i ett namn på ditt tema.

CSS-klassnamn

Varje tema behöver ett klassnamn. När du har fyllt i Namn så fylls detta fält automatiskt i.

Beskrivning

Här kan du fylla i en beskrivning av ditt tema (om det behövs).

Typsnitt

Typsnitt

Anpassa typsnitt

Välj typsnitt

Här kan du välja mellan typsnitten Arial, Helvetica, Verdana, Times New Roman, Georgia och Courier New.

Dessa är så kallade webbsäkra typsnitt vilket innebär att de flesta användare har dessa typsnitt på sina datorer.

Välj grundstorlek för typsnitt

Här ställer du in basstorlek på formatmallen. Den ligger till grund och påverkar övriga storlekar. Som exempelvis small, medium, large, x-large. Se exempel på https://github.com/sitevision/envision/blob/master/packages/envision/src/scss/variable.scss Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du fyllt i inställningarna och klickar på OK så anropas en tjänst och kompilerar dessa inställningar till en färdig css.

Välj färg för typsnitt

Här väljer du färg. Uppsatta färger är dina webbplatsfärger.

Välj länkfärg

Här väljer du länkfärg

Välj länkfärg för hover

Här väljer du vilken länkfärgen ska vara när du för muspekaren över länken.

Block

Här kan du lägga till blockfärger. Block är en större yta som du använder som exempelvis en dekoration. Exempelvis kan du styra bakgrundsfärgen bakom en kommentar i aktivitetsflödet.

Inställningar för Block Envision

Du kan också ställa in Länkfärg och Länkfärg för hover som gäller i ett blockelement. Dvs du kan ha en länkfärg på det vanliga typsnittet och en annan länkfärg i ett färgat block som exempelvis en puff.

Element

Här kan du lägga till elementfärger. Element är små komponenter som exempelvis knappar, brickor, etiketter osv.

Inställningar för Element i Envision

Om du hade ett Envisiontema innan SiteVision 8.2 med olika färger på exempelvis etikett, knapp så har vi flyttat över färginställningen från etiketten till elementfärgen.

Brickor

Denna komponent används för att göra utseendeinställningar för etiketter. Färginställningar görs under Element.

Inställningar för Brickor i Envision

Knappar

Denna komponent används för att göra utseendeinställningar för knappar. Färginställningar görs under Element.

Knappar Envision

Här ställer du in Typsnitt för knappar och om du vill ha en Kantradie (rundad kant på knapparna). Om du inte vill ha någon rundning ställer du in 0 i kantradie.

Meddelanderutor

Denna komponent används för att göra utseendeinställningar för meddelanderutor. Färginställningar görs under Element.

Meddelanderutor

Paginering

Denna komponent används för att göra utseendeinställningar för paginering. Färginställningar görs under Element.

Inställningar för Paginering i Envision

Hopfällbart fält

Denna komponent används för att göra utseendeinställningar för hopfällbara fält.

Inställningar för Hopfällbart fält i Envision

Allmänt

Här ställer du in kantradie och färg för denna. Ställ in 0 px om du inte vill ha rundade hörn på din kantlinje. Du kan även göra inställningar för bakgrundsfärg samt bakgrundsfärg för en sektion (används exempelvis som bakgrund på modal och andra större ytor):

Allmänt

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"