Logga

help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av SiteVision

Lägg till tema

På panelen Lägg till tema gör du de inställningar du önskar för ditt tema.

Här bestämmer du hur varje komponent ska se ut gällande bland annat färg, formatmall, ikoner och kantlinjer. Följ länken på respektive komponent för att komma till mer utförlig dokumentation.

Envision-alla

Allmänt

Namn

Här fyller du i ett namn på ditt tema.

Beskrivning

Här kan du fylla i en beskrivning av ditt tema (om det behövs).

Brickor

Denna komponent används för att göra utseendeinställnignar för Etiketter.

Envision-brickor

Färger

Envision-färg

Hopfällbart fält

Envision-hopfällbart fält

Knappar

Envision-knapp

Meddelanden

Envision-meddelanden

Paginering

Envision-paginering

Typsnitt

Envision-typsnitt

Anpassa typsnitt

Välj typsnitt

Här kan du välja mellan typsnitten Arial, Helvetica, Verdana, Times New Roman, Georgia och Courier New.

Dessa är så kallade webbsäkra typsnitt vilket innebär att de flesta användare har dessa typsnitt på sina datorer.

Välj grundstorlek för typsnitt

Här ställer du in basstorlek på formatmallen. Den ligger till grund och påverkar övriga storlekar. Som exempelvis small, medium, large, x-large. Se exempel på https://github.com/sitevision/envision/blob/master/src/scss/variable.scss

När du fyllt i inställningarna och klickar på OK så anropas en tjänst och kompilerar dessa inställningar till en färdig css.

Om du driftar din miljö själv (inte ligger i Cloud) måste din server kunna koppla upp sig mot en adress i SiteVision Cloud för att kompilera inställningarna.

Adressen för kompilering är https://envisioncompiler.sitevision.se

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"