Födelsedag - Allmänt

Här kan du lägga till, ta bort och ändra på befintliga födelsedagar.

Födelsedagar

För att lägga till en födelsedag, klicka på länken Lägg till födelsedag. En ny visas där du får lägga till namn och födelsedatum.

Lägg till födelsedag

Importera födelsedagar

Klicka på denna länk för att kunna peka ut en textfil som du kan importera födelsedagar från. Filen bör vara av formatet att det är en rad per födelsedag. Varje rad innehåller Namn, Födelsedatum.

Exempel:

Anna, 1988-02-02
Fredrik, 1990-01-01

Exportera födelsedagar

Klicka på denna länk för att exportera fördelsedagar till en textfil.

Dubbelklicka på namnet eller välj egenskapsikonen för att lägga till ett datum.

Ta bort födelsedag

Markera ett namn i listan och klicka på krysset till höger för att ta bort en födelsedag.

Ändra födelsedag

Markera ett namn i listan och klicka på ändraikonen till höger för att ändra ett namn eller födelsedatum.

Visa födelsedagar

• Denna månad - visar alla födelsedagar denna månad, även passerade födelsedagar.
  • Denna vecka -visar alla födelsedagar denna vecka, även passerade födelsedagar.
  • Idag - visar enbart dagens födelsedag/ar. Om det inte finns någon att visa så visas heller inte rubriken.
  • Ange antal - visar x antal kommande födelsedagar. Exempelvis om du fyller i fem så får du välja födelsedagar, dagar eller månader. Väljjer du 5 födelsedagar så visas de kommande fem födelsedagarna.

Övrigt

Datumformat

Här bestämmer du hur datumformatet ska visas. Klicka på pilen så fälls en lista över olika datumformat ner.

Datumformat

Visa namn före datum

Normalt sett visas födelsedatum och sedan namn. Om du vill visa listan tvärtom, med namn först så kryssar du i denna ruta.

Namn först

Visa namn före datum

Visa ålder

Om du även vill visa ålder så kryssar du i denna ruta.

Ålder

Visar även ålder

Visa rubrik

Om du även vill visa en rubrik innan födelsedagarna så bockar du i denna ruta samt anger en rubrik.

rubrik

Visa med rubrik