Delmoment 1

Sätta upp metadatafält på bildmappen

1. Gå till bildarkivet. (För att komma till bildarkivet klickar du på kuben längst upp till höger)

Gå till Bildarkiv

2. Markera den mapp som ska användas i bildbanken. Välj Egenskaper på mappen och välj kategorin Metadata.

Välj egenskaper och metadata

3.Klicka på länken Lägg till metadata  för att lägga till metadata.

Lägg till metadata

4. Välj metadatafält av typen Envalsalternativ. Under fliken Allmänt fyller du i följande:

Envalsmetadata
  • Namn: Här fyller du i det namn på det som du kan söka efter i bildbanken, exempelvis Kategori
  • Bskrivning: En förklaring för de som ska fylla i fältet, vad är det till för.
  • Metadatayp: Enval: Här fyller du i de olika alternativ som besökarna ska kunna välja exempelvis Modern design. För att lägga till ett alternativ klickar du på länken Lägg till alternativ. .

5. Under fliken Avancerat fyller du i identifierare, kryssar i att fältet ska vara sökbart och sätter att arv inte är möjligt.

Avancerat

Se till att identifieraren enbart består av bokstäverna a-z, siffrorna 0-9. Dvs inte innehåller å.ö, mellanslag eller andra specialtecken.

6. Klicka OK. Klart!