help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Personalisering av nyhetsflödet

I appen finns det stora möjligheter att personalisera ditt nyhetsflöde. Följ instruktionerna nedan för att sätta upp ett valbart användarfält, baserat på etiketter, som presenterar dina nyheter.

Sätt upp etiketter

Skapa en etikettgrupp under webbplatsinställningar etiketter. Se hur du gör det här. Förslagsvis kan etikettgruppens etiketter handla om ämnen eller områden eller något annat som du vill att dina medarbetare ska kunna följa och som ni som organisation vill tagga era nyheter med.

Skapa ett användarfält som använder etikettgruppen

När du har skapat din etikettgrupp så går du in på panelen Social Collaboration och antingen skapar ett nytt användarfält eller redigerar ett befintligt. Det nya användarfältet ska vara av typen Etikett och använda din nyligen skapade etikettgrupp.

Inställning i restappen

För att mobilappen ska gå att köra så krävs det att ni har en restapp installerad på ert webbaserade intranät. Restappen hittar du under Tillägg. Genom att högerklicka på tillägget "mobile-backend" och välja inställningar, så visas denna vy:

Inställningar i restappen

Välj där det användarfält som används för de etiketter du satt upp.

Synliggör användarfältet på profilsidan

För att dina medarbetare sen ska kunna välja vilka nyheter de vill se så måste du synliggöra det valet för dem. Ett förslag är att visa det användarfält du skapat på användarens profilsida. Gå in i redigeringsläget på profilsidan och lägg till användarfältet i modulen användarfält.

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?