Sett inn forkortelse

Sett inn forkortelse finner du under ikonet Sett inn i verktøylinjen. Her kan du velge en tekst med en forkortelse og angi hva forkortelsen står for. Dette vises som et verktøytips for den besøkende.

Skapa förkortning

Opprette en forkortelse

Hvis du har valgt et ord i tekstmodulen, fylles ordet automatisk inn i forkortelsesfeltet. Hvis du ikke har valgt et ord, må du fylle det ut selv.

Inställningar förkortning
  • Forkortelse - Her skriver du inn forkortelsen du vil forklare. I eksemplet skriver vi inn HTML.
  • Definisjon - Her skriver du inn forklaringen på forkortelsen.

I noen nettlesere har disse forkortelsene et spesielt utseende, vanligvis understreket. For den besøkende vises forklaringen som et verktøytips sammen med definisjonen.

Tooltip förkortning

Endre forkortelse

Hvis du vil endre definisjonen av en forkortelse, markerer du teksten og velger Sett inn -> Forkortelse -> Endre forkortelse. Du vil se de samme innstillingene som da du opprettet forkortelsen, og du kan endre teksten. .

Slette forkortelse

Hvis du vil slette en forkortelse, markerer du teksten og klikker igjen på Sett inn -> Forkortelse -> Slett forkortelse. Forklaringen forsvinner, men selve teksten (forkortelsen) vises fortsatt i tekstmodulen.