Infoga förkortning

Infoga förkortning hittar du under ikonen Infoga i verktygslisten. Här kan du markera en text med en förkortning och ange vad förkortningen står för. Denna visas som en tooltip för besökaren.

Skapa förkortning

Skapa förkortning

Om du har markerat ett ord i textmodulen så fylls det ordet i automatiskt i förkortningsrutan. Om du inte har markerat något ord så får du själv fylla i det.

Inställningar förkortning
  • Förkortning - Här anger du den förkortning du vill förklara. I exemplet anger vi HTML.
  • Definition - Här anger du förklaringen till förkortningen.

I vissa webbläsare blir det ett speciellt utseende för dessa förkortningar, vanligtvis streckad understrykning. För besökaren så visas förklaringen som en tooltip med definitionen.

Tooltip förkortning

Ändra förkortning

Om du vill ändra definitionen på en förkortning så markerar du texten och väljer Infoga -> Förkortning -> Ändra förkortning. Då visas samma inställningar som när du skapade förkortningen och du kan ändra texten. .

Ta bort förkortning

För att ta bort en förkortning, markera texten och klicka återigen på Infoga -> Förkortning -> Ta bort förkortning. Då försvinner förklaringen men själva texten (förkortningen) visas fortfarande i textmodulen.