Krisenyheter

Malen Krisnyhet er en del av intranettets krisefunksjon.

Ved en større krise kan du aktivere intranettets krisefunksjon. Ved å opprette og publisere en krisenyhet i kriseinformasjonsarkivet vises et rødt banner under overskriften på alle intranettsider for alle brukere.

Når krisen er over, avpubliserer du krisenyheten, og banneret forsvinner.

Krisenyhetene bruker malen Krisnyhet.

Krisbanner på intranätssida

Aktivering av krisefunksjonen

1. For å opprette en krisenyhet går du til nyhetsarkivet "Kriseinformasjon" og klikker på Opprett ny (i sidepanelet). Velg malen Krisnyheter.

Skapa krisnyhet i arkivet Krisinformation

Du kan også opprette en krisenyhet direkte fra Snarveier i sidepanelet eller online i redaktørenes meny.

Snarveien er synlig og kan brukes av de redaktørene som har tilgang til Krisenyhetsarkivet.

Skapa krisnyhet från genväg i redaktörsmenyn

2. Neste trinn er å lage innhold. Legg til tekst for tittel, ingress, eventuelt et bilde og skriv innholdet. Hvis du ikke vil ha et bilde, høyreklikker du på bildet og velger Slett.

Skriv rubrik, ingress, innehåll i krisnyheten

3. Når du er ferdig med innholdet, klikker du på Publiser i sidepanelet og publiserer krisenyheten.

Den publiserte krisenyheten vises nå i et rødt banner på alle sider på intranettet.

Deaktivere krisefunksjonen

For å deaktivere krisefunksjonen går du til den publiserte krisenyheten.

Høyreklikk på krisenyheten i trestrukturen eller klikk på redigeringsikonet og velg Avpubliser.

Når du avpubliserer krisenyheten, forsvinner det røde banneret.

Endre fargen på krisebanneret

Krisebanneret bruker nettstedets farge Nettstedtema/Danger . Den stilles inn under Nettstedsinnstillinger / Utseende / Farger. På siden om farger og skrifttyper kan du lese mer om hvordan du bytter til en annen farge.

Endre krisebanneret

Krisebanneret består i utgangspunktet av en nyhetsmodul. Du finner den i malen artikelkomponenter.