Startside 2 og 3 spalte

Startsidemalene består hovedsakelig av koblede komponenter, slik at du kan bytte mellom 2-kolonne og 3-kolonne og beholde alt innhold og all funksjonalitet.

Komponentene kobles sammen ved hjelp av koblede moduler/koblede layouter som henter innholdet fra malen for startsidekomponenter.

Forskjellen mellom startsidemalene er at den ene har innholdet inndelt i to kolonner og den andre i tre kolonner.

Du kan bytte fra 3-spalter til 2-spalter (og omvendt) ved å endre malen.

Hvorfor er modulene/layoutene koblet sammen?

Fordi de samme modulene brukes i flere maler. Dette gjør det enklere å gjøre endringer i én mal, startsidekomponenter. Da gjenspeiles endringene i begge startsidemalene. Dette forenkler administrasjonen og sparer tid ved endringer.

Slett en funksjon på startsiden

Hvis det finnes en funksjon som du ikke trenger/ønsker å bruke på startsiden, kan du fjerne lenken slik at funksjonen kobles fra.

1. Gå til intranettets startside og høyreklikk, velg Gå til mal.
  2. Finn funksjonen/komponenten du ikke vil bruke, og velg den. For eksempel Kommende i kalenderen som bare er en plassholder (tekst + bilde).
  3. Høyreklikk på koblingen, f.eks. Kommende i kalenderen, og velg Fjern.
  4. Publiser og gå tilbake til modusen Sider.
skärmklipp över startsidemall och en inlänkad komponent som tas bort

Hvis du vil lenke til en komponent igjen på et senere tidspunkt, oppretter du en ny lenke ved hjelp av lenket layout/den lenkede modulen.