CSS

Här kan man lägga till egen CSS i HEAD. Läs mer på http://www.w3.org/TR/html4/present/styles.html

Inställningar för CSS som tillägg i HEAD.

Namn i lista

Anger arbetsnamnet i SiteVision.

Titel

Titeln på den egna CSS:en i koden.

CSS-källa

Peka ut CSS-fil eller ange adressen till en CSS-källa.

Den egna CSS-filen lägger till kod efter SiteVisions CSS. Lägg till en CSS-regel med samma namn som SiteVisions CSS för att "skriva över" den ursprungliga CSS:en.

Hjälp med skript ingår inte i supportavtalet.

Media

De typer av media som det går att infoga CSS för. Läs mer på: http://www.w3.org/TR/html4/types.html#type-media-descriptors

• screen - tänkt att användas för texteditor
  • print - tänkt att användas för utskrifter
  • handheld - tänkt att användas för handdatorer
  • projection - tänkt att användas för projektorer
  • tv - tänkt att användas för tv
  • aural - tänkt att användas för språksynteser
  • tty - tänkt att användas för media som använder som terminaler, bärbara apparater med begränsad skärm
  • braille - tänkt att användas för blindskrift
  • all - passar för alla typer

Rel

Ange om CSS:en är av typen stylesheet eller alternative stylesheet.

Koppla till brytpunkt

Genom att koppla ihop elementet med en brytpunkt kommer innehållet i CSS-filen endast att användas när kriterierna för brytpunkten är uppfyllda.

Inställningen finns endast tillgänglig om Responsiv webb är aktiverad på webbplatsen.

Både inledande och avslutande uttryck måste vara ifyllda för att det ska fungera. I annat fall ignorerar SiteVision undantaget eller kravet.

Använd Conditional Comments

Kryssa i rutan för att infoga ett undantag eller krav för Internet Explorer. Läs mer om Conditional Comments. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Validera alltid sidan efter att Conditional Comments lagts till. En felkonfigurering kan orsaka valideringsfel.

Ska du lägga till egen CSS, Schema eller Javascript i head bör du ha kunskap om detta. Om dessa läggs till felaktigt kan det få effekter på webbsidan. Det finns en massa olika regler om hur stylesheets och alternate stylesheets fungerar som man bör veta innan man gör detta. Samma gäller Conditional Comments.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera element i HEAD".