Etiketter på nyheter

Etiketter är ett sätt att tagga eller märka upp innehåll som kan finnas på sidor, artiklar, filer och bilder.

På intranätet finns det en etikettgrupp och några exempel på etiketter uppsatta för Nyhetskategori. Det fungerar så att du märker upp varje nyhet med en eller flera etiketter vid publicering. Nyheterna listas på startsidan och på sidan nyheter. Etiketterna syns både i listningar och på respektive artikelsida.

Nyhetslistningen på startsidan har en koppling till ett användarfält baserat på samma etikettgrupp Nyhetskategori. Det innebär att varje medarbetare kan anpassa vilka nyheter hen ser på startsidan genom att välja en eller flera etiketter i sina profilinställningar. Om medarbetare inte gör ett aktivt val ser den samtliga nyheter.

Redigera, lägg till eller ta bort etiketter

Du bör anpassa etikettgruppen Nyhetskategori med egna etiketter som passar era behov.

1. Gå till Webbplatsinställningar. Under kategorin funktioner hittar du Etiketter, klicka där.

2. Redigera, ta bort eller lägg till nya etiketter i etikettgruppen Nyhetskategori.

Ta bort de etiketter som inte är relevanta för er genom att klicka på krysset på respektive etikett.

Lägg till de etiketter du/ni vill använda genom att skriva ett ord och sedan enter.

3. Klicka OK.

etiketter i webbplatsinställningar

Redigera etikett

När du jobbar med etiketter skapar du etiketter som bara är ETT ord och visas med gemener. För att kunna använda versaler (för exempelvis namn) och flera ord har vi skapat en inställning där du kan söka fram etiketter och dubbelklicka på dem för att redigera en etikett.

Spara dina inställningar genom att klicka på OK.

redigera etikett

OBS!

Tänk på att anpassa etiketterna/ lägga till nya etiketter i den befintliga etikettgruppen Nyhetskategori så att inställningar på arkiv, mallar och användarfält fortsätter fungera.

Här kan du läsa mer om etiketter och etikettgrupper på sidan Panelen Etiketter.

Publicera med etiketter

För att lägga till etiketter på en nyhet så skapar du din nyhet och klickar på Publicera. Du får då välja vilken/vilka etiketter du vill koppla till din nyhet.

vy etiketter vid publicering