Metadatatypen Nyckelord

Metadata nyckelord är ett sätt att lägga till nyckelord på webbplatsen som kan kopplas till synonymer. Det går också att koppla nyckelordet till en huvudsida (en sida där det går att läsa mer om nyckelordet).

Exempel

Detta metadatafält används ihop med modulen Taggmoln eller Bloggkategorier. Klicka på länken Lägg till så visas de alternativ du lagt till i en lista.

Nyckelord

Nyckelord kräver att du har licens för Blogg.

Så här gör du:

Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält. En ny dialogruta öppnas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa. Välj metadatatyp: Nyckelord:

Lägg till metadatatyp Nyckelord

Klicka på länken Lägg till nyckelord för att lägga till de alternativ som användaren kan välja som nyckelord. En ny vy visas:

Lägg till nyckelord

Nyckelord

Namnet på nyckelordet

Huvudsida

Bläddra fram den sida som ska kopplas ihop med nyckelordet. Klicka på ikonen för sida för att bläddra fram rätt sida i strukturen. Detta behöver du inte göra om du använder nyckelord för Bloggkategorier.

Synonymer

Vill du få träffar på synonymer lägger du till dessa här. Klicka på länken Lägg till synonym för att lägga till en eller flera synonymer. Det kan exempelvis vara bra att lägga till felstavningar. Avsluta med att klicka på boken till höger.

Ta bort

Markera ett alternativ i listan och klicka på krysset för att ta bort ett nyckelord.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".