Startsida 2 och 3-spalt

Startsidemallarna består främst av inlänkade komponenter för att du ska kunna växla mellan 2-spalt och 3-spalt och behålla allt innehåll och all funktionalitet.

Komponenterna är inlänkade med hjälp av länkade moduler/länkade layouter som hämtar sitt innehåll från mallen Startsidekomponenter.

Skillnaden på startsidemallarna är att den ena har innehållet fördelat på två spalter och den andra på tre spalter.

Du kan växla från 3-spalt till 2-spalt (och vice versa) genom att byta mall.

Varför är modulerna/layouter inlänkade?

För att samma moduler används i flera mallar. Då är det lättare att göra eventuella ändringar i en mall, startsidekomponenter. Då slår förändringarna igenom för båda startsidemallarna. Det underlättar förvaltning och sparar tid vid förändringar.

Ta bort en funktion på startsidan

Om det är någon funktion som du inte behöver/vill använda på startsidan så kan du ta bort den länken så att den funktionen kopplas bort.

1. Stå på intranätets startsida och högerklicka, välj Gå till mallen.
  2. Leta upp den funktion/komponent du inte vill använda, markera den. Exempelvis Kommande i din kalender som endast är en placeholder (text+bild).
  3. Högerklicka på länken, t.ex. Kommande i kalendern, välj Ta bort.
  4. Publicera och gå tillbaka till läget Sidor.
skärmklipp över startsidemall och en inlänkad komponent som tas bort

Om du vid ett senare tillfälle vill koppla till en komponent igen så skapar du en ny länk med hjälp av länkad layout/länkad modul.