Metadatatypen Text

Textmetadata är en metadatatyp där användaren skriver den text som är värdet för metadatafältet. Du som skapar metadatafältet kan ange ett förifyllt metadatavärde.

Exempel

Ett användningsområde för textmetadata är nyckelord. Vid publicering fyller användaren i ord som ska associeras med sidan, till exempel "kurs" och "kursverksamhet" för en sida om utbildningar.

Så här gör du

Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält. En ny dialogruta öppnas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa.

Förifylld text

Skriv in en eventuell förifylld text. Texten används som metadatavärde om användaren väljer att inte skriva ett eget värde vid publicering. Till den förifyllda texten kan ytterligare metadatavärden adderas. Användaren kan även ta bort det förifyllda metadatavärdet.

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".