help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Metadatatypen Envalsetikett

Envalsetikett är en metadatatyp där du väljer en etikettgrupp och den gruppens etiketter visas i en lista för användaren som i sin tur väljer ett av dem.

Du kan även tillåta användaren att skriva en egen etikett, det vill säga skapa ett eget alternativ.

Exempel

Envalsetikett kan användas för att ange ett värde bland etiketterna i etikettgruppen. Etiketterna från etikettgruppen visas som en lista för användaren. Endast ett alternativ går att välja.

Exempel på metadata enval

Så om du väljer blå så visas det i fältet.

Enval

Om du istället väljer gul så ersätter det blå. Du kan bara göra ett val.

Så här gör du

Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält. En ny dialogruta öppnas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa.

Inställningar för envalsmetadata

Välj den etikettgrupp som envalsetiketten ska utgå ifrån. Alla etikettgrupper som finns på webbplatsen går att välja i listan.

Kryssa i rutan Tillåt att skriva egen etikett om du vill ge användaren möjlighet att själv skapa ytterligare ett alternativ. Det alternativet skrivs då in direkt i fältet som visas när ett alternativ ska väljas för metadatafältet.

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?