Metadatatypen Flervalsetikett

Flervalsetikett är en metadatatyp där du väljer en etikettgrupp och den gruppens etiketter visas i en lista för användaren som i sin tur väljer ett eller flera av dem.

Du kan även tillåta användaren att skriva egna etiketter, det vill säga skapa egna alternativ.

Exempel

Flervalsetiketter kan användas för att välja ett eller flera värden bland etiketterna i etikettgruppen. Etiketterna från etikettgruppen visas som en lista för användaren. Det går att väja en eller flera alternativ.

Exempel på metadata enval

Så om du väljer skript och standard så visas det i fältet.

Fleral

Så här gör du

Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält. En ny dialogruta öppnas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa.

Inställningar för envalsmetadata

Välj den etikettgrupp som flervalsetiketten ska utgå ifrån. Alla etikettgrupper som finns på webbplatsen går att välja i listan.

Kryssa i rutan Tillåt att skriva/importera egna etiketter om du vill ge användaren möjlighet att själv skapa ytterligare alternativ. Det alternativet skrivs då in direkt i fältet som visas när ett alternativ ska väljas för metadatafältet.

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".