Uppdatering av intranätsmallar

Publicerad: 2023-02-24

I den nya versionen av Sitevision 2023.01 (egen drift 2023.02.1) har vi lagt till nya funktioner under tema. Det innebär att formatmallar behöver kopplas till Tema och inställningar som tidigare fanns i konfigurationsmallen behöver flyttas över till Webbplatsinställningar / Utseende / Tema.

Koppla formatmallar till Tema

Följande formatmallar behöver kopplas till Tema:

• UI Overline H2 » koppla till Överliggare (Overline)
    • UI Subtitle » koppla till Underrubrik (Subheading)
    • UI Section Heading » koppla till Sektionsrubrik (Section heading)
    Koppla formatmallar

Så här gör du:

1. Gå till Webbplatsinställningar / Utseende / Formatmallar
    2. Klicka på pennan för att redigera UI-formatmall
    3. Under Formatmallstyp finns Temastyrd formatmall, koppla formatmall.
    4. Upprepa stegen på alla tre UI-formatmallar.
    5. Spara ändringarna.
    Koppla formatmallar till Tema

Nya namn på moduler i Konfigurationsmallen

I den senaste releasen har vi uppdaterat och bytt namn på moduler i konfigurationsmallen.

1. Växla till Mallar och gå till Grundmallar / Konfigurationsmall och byt namn på modulerna.
    2. Publicera mallen.
    Byt namn på moduler i Konfigurationsmall
    Tidigare namnNytt namn
    LKI Konfiguration för webbplatstemaAnpassa intranätsmallar
    LKI TilläggModul för CSS (rör ej)
    Byt namn på moduler i konfigurationsmallen

Om modulen LKI webbfontsassistent ligger kvar:

1. Öppna modulens inställningar.
    2. Följ instruktionerna som visas.
    3. Ta bort modulen.

Flytta över färger till Tema

Färgkoder som finns i Konfigurationsmallens modul Anpassa intranätsmallar ska flyttas över till Webbplatstemat som du hittar under Webbplatsinställningar / Utseende / Tema.

Innan du flyttar alla färgkoder kan det vara bra att ta skärmdumpar på startsida (sidhuvud och sidfot), ingångssida, underssida, profilsida och gruppsida.

För att enklast flytta över innehållet rekommenderar vi att du öppnar två flikar i webbläsaren.

• I den första fliken går du till Konfigurationsmallen och öppnar inställningar för modulen Anpassa intranätsmallar.
    • I den andra fliken går du till Webbplatsinställningar / Utseende / Tema. Öppna Webbplatstema.

Bläddra ner i modulen och följ instruktionerna som finns angivna under rubriken “Utfasade inställningar - måste flyttas till Webbplatsinställningar/Tema”.

Kopiera över alla värden till angivna platser i Webbplatstema.

Utfasade inställningar

När alla värden är flyttade kryssar du i rutan “Samtliga utfasade inställningar har migrerats.” Spara dina ändringar och publicera mallen.

Samtliga utfasade inställningar har migrerats

Kontrollera inställningar i modulen Anpassa intranätsmallar

Kontrollera färg på text och ikoner i sidhuvudet. Beroende på hur utseendet var innan och vilken färg som används som Profilfärg kan man behöva göra anpassningar i modulen Anpassa intranätsmallar:

• Sidhuvud » Textfärg
    • Sidhuvud » Text- och ikonfärg för Verktyg

Färg som användes tidigare kan vara egen textfärg från tema, svart eller vit. Du hittar textfärgen under Webbplatsinställningar / Utseende / Tema / Webbplatstema / Grundfärg.

Anpassning av tema

Uppdatera moduler

I Marketplace finns nya moduler för Profilbild, Kontaktstatus och Delade länkar. Installera modulerna och placera ut på rätt mall/sida på intranätet.

• Profilbild (Profilsida och gruppmall). Kom ihåg att sätta rätt klassnamn på profilsidans mobilbild, se gamla modulen. Sätt även “Visa endast i brytpunkt” rätt på de två varianterna av profilbild i profilsidan.
    • Kontaktstatus (Profilsida)
    • Delade länkar (Gruppmall)