Byt ut modulen Filer

Publicerad: 2023-05-29

Här kommer vi steg för steg gå igenom hur du enkelt tar bort den gamla modulen Filer v1 och ersätter med den nya modulen Filer (finns att hämta i Sitevision Marketplace).

Modulen Filer används i Grupper som bygger på mallarna Gruppmall och Gruppkomponenter. För att ersätta den gamla modulen behöver du först växla till Mallar och sedan gå till mallen Gruppkomponenter (som du hittar i mappen Komponenter). Du behöver också installera den nya modulen som finns i Marketplace.

Hämta modulen Filer från Marketplace

Hämta hem den nya modulen Filer från Sitevision Marketplace.

1. Växla till Marketplace
  2. Klicka på modulen Filer
  3. Installera modulen
Gå till Sitevision Marketplace

Byt ut modulen i mallen Gruppkomponenter

I mallen Gruppkomponenter hittar du modulen Filer. Ta bort den gamla modulen (Filer v1) och ersätt med modulen Filer, som du installerade från Sitevision Marketplace.

1. Klicka på Dokument på sidan för att snabbare hitta rätt bland innehållet.
  2. Markera modulen Filer. Högerklicka och välj Ta bort.
  3. Markera layouten Dokument och klicka på modulväljaren. Sök efter Filer (Filer v1 är den gamla modulen – du ska välja den nya).
  4. Nu öppnas inställningar för modulen Filer. Välj hur många filer du vill visa på sidan och spara dina val.
  5. Se till att modulen Filer placeras i layouten Dokument. Den ska ligga under textmodulen som innehåller rubriken Dokument (använd drag and drop för att eventuellt byta plats på modulerna).
  6. Publicera mallen för att spara dina ändringar.

Besök modulen Filer Öppnas i nytt fönster. för mer information och inställningar.