Profilbild

Alla användare har en profilbild som exempelvis visas bredvid inlägg, kommentarer och sökträffar. Om ingen profilbild valts visas istället en standardbild.

En profilbild väljs genom att gå till profilsidan och där klicka på knappen "Byt bild", alternativt på själva bilden.

Administratörsinställningar Profilbild

Bildstorlek

I modulen kan du välja mellan följande val:

• Fördefinerad storlek - du kan välja allt från storlek XX-liten till XX-stor.
  • Anpassad storlek - så kan du välja en största bredd (px).

Knappalternativ

Visa knapp

Knappen låter användaren byta profilbild. Du kan göra flera inställningar hur knappen ska synas.

Visa text och/eller ikon i knappen

• Endast ikon
  • Ikon och text
  • Endast text

Placering av bilden

Du kan också välja placering på knappen/texten:

• I bilden
  • Under bilden
  • Till höger om bilden

Färg

Det går att välja följande under färg:

• Standard - tar Bakgrundsfärg Standard från Elementfärger i tema
  • Profilfärg - tar Profilfärg från tema
  • Primär - tar Primärfärg från Blockfärger i tema
  • Sekundär - tar Sekundärfärg från Blockfärger i tema

För användaren

Välj profilbild

Hur använder man då modulen? Genom att gå till den plats där profilbilden finns, vanligtvis en profilsida, så kan användaren byta sin profilbild. Detta genom att klicka på knappen intill profilbilden. I modulen ser du dina tidigare profilbilder samt att du kan ladda upp och beskära en ny bild. Du kan även ta bort tidigare bilder och även återta en gammal profilbild till att åter vara aktiv.

Tänk på att inget av det du gör i modulen sparas, förrän du klickar på Spara. Ändringar du gör och sen trycker på Avbryt, sparas inte.

I modulen kan du också välja att hämta din profilbild från Microsoft eller Google. För att aktivera dessa inställningar, gå till modulen under Visa Tillägg och klicka in på Globala inställningar.

Inställningar för Profilbild

Denna modul kräver licens för Sitevision intranät.