Profilbild

Alla användare har en profilbild som exempelvis visas bredvid inlägg, kommentarer och sökträffar. Om igen profilbild valts visas istället en standardbild.

En profilbild väljs genom att gå till profilsidan och där klicka på knappen "Byt bild", alternativt på själva bilden.

Administratörsinställningar Profilbild

Bildstorlek

I modulen kan du välja för fördefinerad storlek för profilbilden, eller så kan du själv anpassa hur stor du vill att bilden ska vara.

Knappalternativ

Du har valet att visa knappen för att låta användaren byta profilbild. Är den inte ikryssad så går det inte för användare att byta sin profilbild. Om du väljer att aktivera valet så finns det några olika val:

• Visa med endast ikon
  • Visa med ikon och text
  • Visa med endast text

Du kan också välja placering på knappen/texten:

• I bilden
  • Under bilden
  • Till höger om bilden

För användaren

Välj profilbild

Hur använder man då modulen? Genom att gå till den plats där profilbilden finns, vanligtvis en profilsidan, så kan användaren byta sin profilbild. Detta genom att klicka på knappten intill profilbilden. I modulen ser du dina tidigare profilbilder samt att du kan ladda upp och beskära en ny bild. Du kan även ta bort tidgare bilder och även återta en gammal profilbild till att åter vara aktiv.

Tänk på att inget av det du gör i modulen sparas, förens du klickar på Spara. Ändringar du gör och sen trycker på Avbryt, sparas inte.

I modulen kan du också välja att hämta din profilbild från Microsoft eller Google. För att aktivera dessa inställningar, gå till modulen under Visa Tillägg och klicka in på Globala inställningar.

Inställningar för Profilbild

Denna modul kräver licens för Sitevision intranät.