Informasjon om NTLM Sea

Autentisering mot Windows 2003 Server

Windows 2003 Server bruker SMB-signering som standard. For at Sitevision skal kunne autentiseres mot disse serverne, er det nødvendig med ekstra parametere som angis i system.properties-filen. Parameterne er som følger:

jcifs.smb.client.username=myusername
jcifs.smb.client.password=mypassword
jcifs.smb.client.domain=mydomain

• myusername er brukernavnet til en bruker som brukes til å signere informasjon som sendes til serveren. Det kan være en vilkårlig bruker.
  • mypassworder passordet for denne brukeren.
  • mydomain erdomenet som brukeren tilhører.

Autentisering mot Windows 2008 Server

Windows 2008 Server krever NTLMv2 som standard. Metoden Sitevision bruker for NTLM-godkjenning kan per definisjon ikke fungere. For at den skal fungere, må du aktivere kompatibilitetsmodus på både AD-servere og noen ganger også for klienter (spesielt på klienter med Windows 7). Flagget du må angi, kalles

LMCompatibilityLevel

det bør settes til 0 (0: Send LM- og NTLM-svar), og i noen tilfeller kan det også være nødvendig å sette flagget

NoLMHash

til 0. Flagget må derfor settes for BÅDE klient og server.

Generell innstilling

Vær oppmerksom på at nettstedet som brukeren skal logge inn på, må være i listen over klarerte nettsteder. Hvis det ikke er det, vil operativsystemet aldri sende en NTLM-pålogging, og brukerne vil ikke bli logget inn automatisk.