Panelet Bruker

I panelet Bruker kan du administrere brukere og grupper i katalogtjenesten og nettbrukere. Du kan opprette nye og slette brukere. Du kan også opprette en ny nettbruker. Du kan imidlertid ikke tildele dem tillatelser her - det gjør du under husets/sidens egenskaper under alternativet Tillatelser.

Når du kommer til dette panelet, kan du enten søke etter en katalogpost eller søke etter den i strukturen.

Nettbrukere er bare søkbare.

Användare

Søk etter brukere

Her kan du søke etter brukere i katalogtjenesten. Søkene tar ikke hensyn til store og små bokstaver, dvs. det er ingen forskjell på om du søker med store eller små bokstaver.

Det er mulig å søke på ulike måter:

• Navn - Søker på fornavn, etternavn og gruppenavn.
  • Brukernavn
  • Fornavn
  • Etternavn
  • E-postadresse
  • Egendefinierte søk

Navn

Skriv inn navnet du leter etter, for eksempel Malin , så søkes det etter Malin. I feltet Navn kan du søke med jokertegn uten å skrive * etter søkeordet.

Sök efter användare

Brukernavn

Du kan nå søke etter brukernavn i feltet Brukernavn. Men hvis du skriver inn en stjerne (*) etter begynnelsen av navnet Ma* , vil den søke etter alt som begynner med Ma.

Sök användarnamn

Fornavn

Skriv inn fornavnet du søker etter i inntastingsfeltet. Hvis du for eksempel skriver inn Lars , søkes det bare etter fornavnet Lars.

Sök förnamn

Etternavn

Skriv inn etternavnet du søker etter i inntastingsfeltet. Hvis du for eksempel skriver inn Olsen , søkes det kun etter etternavnet Olsen.

Sök förnamn

E-postadresse

Skriv inn e-postadressen du leter etter i inntastingsfeltet. Hvis du for eksempel skriver inn info@sitevision.se, søkes det bare etter denne e-postadressen. Hvis du derimot skriver inn en stjerne (*) foran @, søkes det etter alle e-postadresser som slutter på sitevision.se.

Sök på e-postadress

Tilpasset søk

Her kan du skrive inn ditt eget søk som søker etter et hvilket som helst attributt i katalogen. Søket skrives i parentes. Hvis du for eksempel vil finne alle som har tittelen manager i katalogtjenesten, skriver du (title=manager).

Egen sökfråga

Vær oppmerksom på at du bør være forsiktig med store og små bokstaver. Hvis du vet at det bør være flere ledere, kan du alltid søke etter (title=manager*), og den vil søke etter alt som begynner med manager.

Hvis du vil søke etter en mappe i katalogen, kan du gjøre dette under ditt eget søk ved å skrive (ou=mappenavn).

Bla gjennom katalogen

Klikk på mappeikonet for å finne en bruker ved å bla i katalogtjenestens trestruktur. Klikk på pilen foran en mappe for å åpne innholdet i mappen.

Bläddra

Denne funksjonen krever at du har autorisasjonen "Håndter brukere".