Metadatatypen Relaterad information

Med metadatatypen relaterad information kan du peka ut andra sidor och dokument som är relaterade till den sida du sätter metadatavärdet på. Informationen kan bestå av en länk, text eller användare och skrivs ut på sidan med modulen Relaterad information.

Exempel

Ett exempel på relaterad information är ytterligare information om ämnet. Det kan vara kontaktpersoner inom området eller länkar. Skillnaden mot att skriva denna information som metadata istället för text på en sida är att metadatat kan ärvas med ner till underliggande sidor.

exempel relaterad information

Så här gör du

Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält. En ny dialogruta öppnas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa.

Det går inte göra några typspecifika inställningar för metadatatypen Relaterad information.

Inga inställningar

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

När användaren ska fylla i metadata så väljer de att klicka på länken Lägg till. De får då välja Länk, Text eller Användare.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".