Tag manager och cookies

För att sätta cookies på rätt sätt när du använder Tag manager behöver du göra vissa inställningar.

1. Öppna upp Sitevision Webbanalys.
2. Gå till Matomo Tag Manager (se bild nedan).

Matomo Tag manager

3. Gå in på din containers inställningar. (Har du flera containers gör du samma kommande steg för samtliga).

Manage containers

4. Klicka på "Matomo Configuration" under Variables

Matomo configuration

5. Checkboxen för inställningen "Require cookie consent" ska vara ibockad.

Require consent

6. När ändringen är gjord, scrolla längst ner och klicka på "uppdatera"

7. När det är gjort så kommer det upp en grön banner högst upp på sidan där det står att du måste publicera en ny version. Klicka på "Publicera en ny version nu".

Edit variable

8. Ge din version ett versionsnummer och publicera. (Du kan se i den grå rutan vilken version som är aktiv just nu).

Create new variable

Om du inte gör den här inställningen kommer kakor i Sitevision cookie-banner hanteras på ett felaktigt sätt. Ta del av Guiden för hur du sätter upp din cookie-banner.

Denna funktion kräver att du har behörigheten " xxx"