Cookie policy

En cookiepolicy bör innehålla

• en kort beskrivning över vad cookies är
  • möjlighet att hantera sina cookies
  • en lista med alla cookies

Kort beskrivning

Fyll i en kort beskrivning på sidan av vad cookies är och hur de används. Exempel på text:

Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjlig att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatsen. En cookie tillhör den domän som besökaren surfar mot, exemeplvis minsitevisionwebbplats.se.

Det finns två typer av Cookies:

1. En permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  2. En sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Möjlighet att hantera sina cookies

Det är bra att ha möjligt att gå till inställningarna för cookies även från denna sida. Det kan hända att du har accepterat cookies och då syns inte bannern längre. Därför är det bra att ha en länk till inställningarna här.

Hantera cookies knapp

För att lösa detta lägger du ut modulen Cookie-banner på denna sida med inställningen att "Visa som knapp".

Lista alla cookies

I cookie-bannern listas bara kategorier av cookies exempelvis nödvändiga och analytiska cookies. Men här bör du lista alla cookies du har på din webbplats och vilka cookies som faktiskt finns i varje kategori.

Nödvändiga cookies

Följande nödvändiga cookies följer med Sitevision:

Namn

Identifierare

Vad gör denna

Sessionskaka

JSESSIONID

En webbplats baserad på Sitevision använder sessionscookien "JSESSIONID" för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Cookien skapas av webservern Tomcat för att knyta användaren och en besökare till en session.

Cookienotifiering

sv-cookie-consent

Sätts när användaren accepterar cookies, används för att hålla reda på att användaren godkänt cookies.

I Sitevision Cloud används även följande nödvändiga cookies:

Namn

Identifierare

Vad gör denna

SiteVisionLTM.

sv-internal-SiteVisionLTM

I Sitevision Cloud används cookien SiteVisionLTM. Den sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera. (Sitevision)

DDoS-skydd

_tpc_persistance_cookie

Cookien sätts för att hålla ordning på vilken bakomliggande server/miljö som klientens trafik ska till.

DDoS-skydd

BBNPD_101
BBPD_101_DID
BBNPD_101_R0
BBN{8 / 11 hexadecimal characters}

TSPD_101

Användarspecifika cookies, som används av BOT- och WAF-funktionen i skyddet

Om du använder Sitevision Webbanalys samt Cookie-banner

Namn

Identifierare

Vad gör denna

Sitevision webbanalys

ppms_privacy_<appID>

Sätts när användaren accepterar cookies, används för att hålla reda på att användaren godkänt cookies för Sitevision Webbanalys.

Om du använder secure cookie

Namn

Identifierare

Vad gör denna

Secure cookie

svsession_<idnummer>

Med Secure cookie kan du aktivera automatisk inloggning för användare. Användaren kan välja att spara sin inloggning så att sessionen lagras i en säker cookie.

Funktionella cookies

Följande analytiska cookies finns i Sitevision och och bör läggas till OM dom används:

Namn

Identifierare

Vad gör denna

Röstning i webbfråga

votes

Denna cookie används i modulen webbfråga för att undvika dubbelröstning.

Favoriter

sv-bookmarks2

Om anonyma besökare vill spara favoriter så används denna permanenta cookie.

openid connect

sv-usr-hint

Denna cookie används för att skapa en smidigare inloggning med OpenID Connect. Den gör så att vi kan försöka logga in med samma användare som senast. Utan denna cookie finns det risk att man alltid måste välja vilken användare i t.ex. Google som ska användas för inloggningen

Analytiska cookies i Sitevision

Följande analytiska cookies finns i Sitevision och bör läggas till OM dom används:

Namn

Identifierare

Vad gör denna

Sitevision webbanalys

sv-web-analytics

Används av Sitevision webbanalys (Matomo eller Piwik PRO) när du har bockat i att du vill använda cookies eller Tag manager.

Sitevision webbanalys

sv-web-analytics-custom

Används av Sitevision webbanalys (Piwik PRO)behöver endast hanteras om man har utökat sin spårning via Tag manager.

Sitevision webbanalys

sv-web-analytics-marketing

Används av Sitevision webbanalys (Piwik PRO)behöver endast hanteras om man har utökat sin spårning via Tag manager.

Sitevision webbanalys

sv-web-analytics-functional

Används av Sitevision webbanalys (Piwik PRO)behöver endast hanteras om man har utökat sin spårning via Tag manager.

Senaste besök eller antal besök

sv-uts

Persistent cookie ”sv-uts” som lagras i 1 år med syfte att koppla ihop besökaren med antal besök och senaste besök* på webbplatsen. Används för att anpassa innehållet på sidan till besökaren.

Övriga cookies

Här fyller du i övriga cookies som du har på din webbplats, som inte kommer ifrån Sitevision.