Sortering

Här kan du ställa in sortering eller välja att besökarna själva kan sortera efter olika alternativ.

Sortering

Sortering av artiklar

Normalt sorteras artiklar utifrån publiceringsdatum (stigande).

Avancerad sortering

Här kan du ändra till fallande genom att bocka ur rutan Sortera i stigande ordning. Annars kan du välja att sortera efter något annat metadata som är uppsatt på webbplatsen. Dessa metadata visas i en lista när du klickar på länken Lägg till element att sortera efter.

Vill du sortera utifrån ett datum-metadata och vill visa det senaste datumet överst i listan, så får du bocka i rutan Sortera i stigande ordning.

Besökaren kan själv välja sorteringsordning

Här kan du lägga till element som besökaren själv kan sortera utifrån. Till exempel kan du lägga till Rubrik och Datum så att besökaren själv kan få välja att sortera artiklarna utifrån något av dessa två val.

Bocka i rutan Besökaren kan själv välja sorteringsordning så visas fler inställningar:

Inställningar för besökssortering

Formatmall sorteringsordning

Här väljer du vilken formatmall som ska användas för sorteringsordningen. Sorteringsordningen visas ovanför artiklarna.

Avstånd under sorteringsordning

Här ställer du in avståndet mellan sorteringsordningen och artiklarna. Standard är 1,2em.

Lägg till element att sortera efter

För att lägga till ett sorteringselement, klicka på länken Lägg till element att sortera efter. En ny vy visas.