help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Bild

Modulen Bild använder du för att lägga ut en bild på sidan. Bild finns alltid enkelt åtkomligt som snabbval i verktygslisten.

Lägga till BildFörstora bilden

Modulen Bild finns som snabbval när du klickat på Moduler i Verktygsfältet

Alla bilder som ska visas på webbplatsen i bildmodulen måste ligga i Bildarkivet eller i Bilder på sidan. Du måste först ladda upp bilderna till Sitevision.

I dialogrutan för bildinställningar kan du skapa mappar för en tydlig struktur i ditt bildarkiv. Från dialogen kan du ta bort bilder som då flyttas till papperskorgen.

I bildmodulen kan du redigera bilder, skapa länkar och lägga till bildbeskrivningstexter. Det går skapa "rollover"-effekter, det vill säga visa en annan bild när besökaren för muspekaren över bilden.

Bildmodulen stödjer följande format:

  • gif
  • jpg/jpeg
  • png
  • svg
  • webp

För att bilderna ska kunna användas på webbplatsen krävs det att de är i RGB-format. Det flesta bilder är i detta format men vissa bilder som är gjorda för tryck kan vara i CMYK-format och måste då ändras till RGB för att den ska kunna visas.

Om du (av prestandaskäl) vill konvertera en bild till webp-format så gör du detta igenom att högerklicka på bilden och väljer "Konvertera till Webp"

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?