Brukerfelt

Den sosiale brukeridentiteten består av brukerfeltene som du velger å hente fra katalogtjenesten og fra profilinnstillingene der brukeren kan legge inn personlig informasjon i utvalgte felt.

Informasjonen i brukerfeltene kan indekseres på intranettet og brukes for eksempel på brukerens profilside og i modulen Intranettsøk.

For å se og eventuelt redigere brukerfeltene som er satt opp på intranettet, går du til intranettets nettstedinnstillinger, Nettstedinnstillinger / Funksjoner / Social Collaboration.

Bildet viser brukerfeltene som er satt opp i utgangspunktet.

Brukerfeltene som da er oppført i valget Liten vy, vil vises i søk på intranettet og i ulike kontaktkort. Utvalget som er oppført under Stor vy, er de feltene som vises i brukerens profil og som, avhengig av hvordan brukerfeltet er satt opp, kan fylles ut av brukeren selv.

uppsatta användarfält på intranätet

Tilpass brukerfeltene

Du kan enkelt slette, endre eller legge til brukerfelt.

Hvis du vil endre et eksisterende bruker felt, klikker du på pennikonet i den blå raden i bildet. Og for å slette et brukerfelt klikker du på krysset i samme rad.

Hvis du vil legge til et nytt brukerfelt, klikker du på "Legg til brukerfelt".

Du kan lese mer om hvordan du oppretter og endrer brukerfelt på hjelpewebben her.

For alle brukerfelt kan du velge om de skal indekseres og dermed bli søkbare på intranettet. Dette gjør du under fanen Avansert.

skapa nytt användarfält

Ulike typer brukerfelt

Du kan opprette ulike typer brukerfelt. Her er noen eksempler på brukerfelt som kan brukes på intranettet:

• Mobil - velg telefontype og validering av felttype.
  • Titel - velg teksttype og validering av felttype. Kan ofte hentes direkte fra en katalogtjeneste (AD) og vises på profilsiden.
  • E-post - velg e-posttype og validering av felttype. Kan ofte hentes fra en katalogtjeneste.
  • Team/enhet - kan ofte hentes fra en katalogtjeneste og være av typen tekst, ellers kan etiketter være et alternativ. Da fyller brukeren selv inn dette på profilsiden.
  • Kompetenser - kan opprettes som et tekstfelt slik at brukeren kan beskrive sin kompetanse. Et alternativ er å bruke etiketter og liste opp ulike kompetanser å velge mellom, for eksempel ulike språk.

Husk å legge til de nye brukerfeltene i liten og/eller stor visning, avhengig av hvor de skal brukes.

Vis det nye brukerfeltet på profilsiden

intranettets profil side kan du deretter legge til/fjerne hvilke brukerfelt som skal være synlige på profilsiden i modulen Brukerfelt 1.

Les mer om modulen Brukerfelt og innstillingene for denne.