Visa Datakällor

Här kan du sätta upp datakällor som du kan nå via dina tillägg exempelvis en RESTApp/WebApp. På det sättet sparar du data i Sitevisions databas. Det kan exempelvis vara en JSON-fil eller CSV-fil.

Data Storage är inte avsedd för lagring av binärdata i någon form då vi indexerar data.

Visa datakällor

Klicka på Skapa ny -> Key/value. Det finns två alternativ att välja på:

• Key/value - En nyckeldatabas där du har du en nyckel och ett värde till den. Du kan inte söka i nyckeldatabasen då den inte indexeras. Skriv nyckelns namn för att få ut mer information.
  • Collection - En samlingsdatabas som innehåller massa poster. Första nivån i JSON-filen är indexerbara sk "top levels". Du kan ha max 50 top levels per post.

Fyll i ett värde och klicka OK.

Skapa ny datakälla

I detta fall valde jag Key/value. En ny vy visas:

Ladda upp datakälla

Data

Importera data från fil

Här väljer du den fil du vill ladda upp. Eller så kan du drag-droppa filen på datakällan till vänster.

Efter att du har laddat upp datakällan så går det att visa informationen om dataposterna här.

• Om du har skapat en key/value - Sök på nyckeln.
  • Om du har skapat en collection - Sök exempelvis på * så visas all information. Sökningen går direkt mot Cassandra databasen och visar allt. Söker med regular Solrsyntax som exempelvis.ds.double.foo:gar (söker efter siffror) eller ds.analyzed.foo:gar (söker efter text).

Posterna är klickbara.

Poster med data

Klicka på ett namn så visas en vy med mer information om den posten. Klicka på Data:

Data

Nu visas all information om den posten:

Poster

dsid och timestamp är poster som skapas av Sitevision.

För att du ska kunna använda datakällor så behöver du köpa den här funktionen (gäller Cloud 1).

För Cloud 2-4 ingår det 1 000 poster gratis. För On-prem är det inga begränsningar.

Denna funktion kräver att du har behörigheten " Visa datakällor"