Grundmall

I grundmallen för intranätet ligger: sidhuvudet, mallinnehåll och sidfot.

Sidhuvud

Grundmall sidhuvud

I sidhuvudet ligger loggan för intranätet, menyn, verktygslisten samt sök. När användaren inte är inloggad så ingenting i sidhuvudet. När användaren har loggat in visas allt. Detta styrs med vyerna standard och ej inloggad.

Några av modulerna ligger direkt i grundmallen medan några är inlänkade från andra mallar. Genom att högerklicka på en inlänkad modul och välja "Gå till källsida" så når du mallen där originalmodulen ligger. Inlänkade moduler och layouter används för att minska administrationen och förenkla förvaltningen av intranätet.

Läs mer om: Modulen Huvudmeny

Mallinnehåll

Här placeras krisnyheten om det finns en sån aktiv på intranätet. Annars så används mallinnehållet för att göra plats för nästa malls delar.

Sidfot

Sidfoten innehåller två delar. Dels en specifik men också en global sidfot.

Den specifika sidfoten skickas med från mallen och i den kan ni lägga det ni vill. I mallen undersida har vi valt att lägga publiceringsinfromation samt verktyg för att dela, favorit markera samt skriva ut.

Specifik sidfot

I den globala sidfoten ligger det som finns med på alla sidor.

Global sidfot