Ingångsida

Mallen Ingångssida fungerar som en navigationssida som visar undersidor som enkla puffar på sidan.

Mallen innehåller:

• Modulen Puffmeny
  • Inlänkade verktyg i sidfoten (sidfot verktyg artikel)
  • Inlänkade brödsmulor (flernivå länk)

Bilden visar ett exempel på en ingångssida:

Översiktsbild av en ingångssida

Anpassa modulen puffmeny

Du kan anpassa hur undersidor visas på intranätets ingångssidor i mallen Ingångssida.

1. Gå till malläget (kräver att du har Administratörsroll på intranätet) och mallen Ingångssida.

Modulen puffmeny i mallen ingångssida

2. Dubbelklicka på modulen Puffmeny och anpassa inställningarna.

Innehåll

Här pekar du ut vilket metadata som ska användas för beskrivningen. T.ex. Ingressen på respektive undersida.

Du kan också justera hur många ord beskrivningen max får innehålla.

Utseende för lista

Med max antal kolumner väljer du hur många kolumner (puffar) som maximalt ska visas i bredd. Du kan också ange avstånd mellan rader och kolumner. Från inget, XXX-Small till XXX-Large.

Utseende för länk

Färgsättning styr vilken bakgrundsfärg som ska användas. Du väljer mellan nyanser av din profilfärg (Brand color, som du angav i webbplatsens Tema) och färger från Envision. De kan du se under webbplatsinställningar/utseende/Tema.

Du kan även sätta olika nivåer av skuggning respektive rundning på puffarna.

Med inre avstånd anpassar du hur mycket luft som ska finnas inom varje puff.

Du kan inte påverka utseendet på pil-ikonen. Den följer färginställningarna från texten.

Tillgänglighet

Här anger du vilken som ska vara högsta rubriknivå.

Klicka på OK för att spara dina inställningar.

Modulinställningar puffmeny