Nyhet

Nyhetsmallen används för att skapa artiklar i nyhetsarkivet. Artiklarna listas på intranätets startsida samt på sidan Nyheter.

Nyhetsmallen innehåller en innehållsyta (huvudinnehåll) med modulerna:

Bilden visar ett exempel på en nyhetsartikel:

exempelnyhet

Inlänkade komponenter

Nyhetsmallen innehåller följande inlänkade komponenter som hanteras i mallen Artikelkomponenter:

mallen artikelkomponenter

Mallen innehåller även komponenten verktyg i sidfoten som du kan anpassa i mallen Sidhuvud och sidfot - komponenter och komponenten länkstig med dolda sidor (brödsmulor) som hanteras i Mallkomponenter.

Om någon inlänkad komponent, exempelvis kommentarer, ej ska användas tar du bort länken i mallen Nyheter.

Koppling till mobilappen

Sitevisions intranätsapp är kopplat till nyheter på intranätet så om ni använder appen så ser användarna nyheter direkt i sitt flöde. Kommentarer och gillningar visas såklart både i appen och på intranätet oavsett var användaren skapat dem.

På hjälpwebben kan du läsa mer om mobilappen och dess funktionalitet.

Personalisering av nyheter

Med hjälp av etiketter och användarfält kan du och användaren själv styra över vilka nyheter användaren ser sitt flöde. Det kan du läsa mer om här.