Komponenter

Våra komponentmallar innehåller originalmodulerna för intranätet.

Vi har valt att dela upp dem i olika mallar där namnet på mallen beskriver var komponenten används. Modulerna är sen inlänkade till sidmallarna.

Exempel:

I mallen Gruppkomponenter ligger en Layout som heter Gruppkomponenter. Den innehåller i sin tur en rad andra layouter som i sin tur håller olika moduler.

Komponent

När denna sen ska användas i gruppmallen så väljer vi att länka in hela layouten Gruppkomponenter, så här:

Länkad komponent

Genom att göra så så sparar vi tid och resurser vid förvaltning av intranätet. Säg att ni har flera gruppmallar där denna modul/layout ska användas. Då behöver ni bara ändra den på ett ställe i och med att den länkade ytan återspeglar originalet. Om vi istället hade lagt originalet med alla layouter på varje gruppmall så hade det ganska snabbt blivit mycket att överblicka och underhålla.

Vi menyn till vänster hittar du alla olika komponentmallar som används för intranätet. Vi kommer att beskriva vad du kan hitta i respektive mall.