help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Guide Sitevision Webbanalys

Att arbeta datadrivet är en investering för att lättare kunna skapa en bra användarupplevelse. Du behöver aldrig gissa vilket innehåll som funkar eller vad besökaren gör på din webb. Istället gör du medvetna val utifrån stastistik. I den här guiden har vi samlat information som är bra att känna till för dig som arbetar med Sitevision Webbanalys.

Varför webbanalys i Sitevision?

  • Sitevision Webbanalys bygger på det kraftfulla analysverktyget Piwik PRO. Du får ta del av Piwik PROs fördelar.
  • När du använder Sitevisions webbanalys lagras all data på svenska servrar. På grund av regler och domar som GDPR och Schrems II har många problem med att webbanalysdata inte lagras i Sverige.
  • Med både din webbplats och webbanalysdata i Sitevision kan vi utveckla funktioner som låter analysverktyget flytta in i Sitevision. Vi kallar det Dashboard och ger dig möjligheten att anpassa överblicken av statistiken för både Administratörer och Redaktörers behov.

Sitevision Webbanalys bygger på det kraftfulla analysverktyget Piwik PRO. Har du frågor om funktioner och feedback på vad som är möjligt att göra i analysdelen vänder du dig direkt till Piwik PRO. Har du frågor om inställningar, uppsättning och drift är vår Produkt Support redo att hjälpa till.

Du når din uppsättning av Piwik PRO genom att logga in på: svanalytics.piwik.pro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lär dig mer

Hos Piwik PRO

I Piwik PROs eget Hjälpcenter hittar du information om alla funktioner, dokumentation, guider och tutorials.

Eventuella buggar du stöter på i Piwik PRO kan rapporteras i deras Community, där finns även en separat del för förbättringsförslag. För att se vad som inkluderas i nya versioner av verktyget finns det en Changelog.

På Mina sidor

På kundwebben Mina sidor hittar du dokumentationen över inställningarna i Sitevision Webbanalys. Där hittar du också våra instruktionsfilmer för att komma igång.

Utbildning i analys

Vill du lära dig mer om vilken data du ska mäta och hur du analyserar resultatet har många av våra Sitevision Partners lång erfarenhet av webbanalys. Vissa har schemalagda utbildningstillfällen som du kan boka:

Soleil erbjuder utbildning i Piwik PRO
Consid utbildning i Sitevision webbanalys

Låt webbanalys flytta in i Sitevision via Dashboard

En dashboard är en översikt med information som ska göra ditt webbarbete enklare. Det är en yta i redigeringsläget där du kan visa intressant och relevant information för administratörer och redaktörer. Bland annat data från Sitevision Webbanalys.

Läs mer om Dashboard

Dashboard består av widgets som visar relevant information. Det finns idag widgets för data så som Tid på sidan, Populära sidor, Sidvisningar, Sidvisningar graf och fler statistik och analys widgets kommer att utvecklas.

Läs mer om Widgets från Marketplace

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?