Logotyper och sidfot

Här kommer vi steg för steg gå igenom hur du gör för att lägga till din egen logotyp på intranätet, både i sidhuvudet, i sidfoten och i utskriftsmallen. Vi beskriver även hur du kan anpassa text och länkar till sociala medier i sidfoten.

Så här gör du

1. Börja med att växla över till läget Mallar.

2 Gå till mappen Komponenter och Mallen Sidhuvud och sidfot - komponenter. Där kan du ladda upp varianter av din logotyp för sidhuvud, utskrift och sidfot.

mall sidhuvud och sidfot

3. Klicka på logotyp-bilden för att öppna innehållsmenyn. Dubbelklicka på bildmodulen för att ladda upp en ny bild (svg eller png-format). Storleken för din logotyp ändrar du i modulen Anpassa intranätsmallar (i Konfigurationsmallen).

byta till din logotyp

4. Byt på motsvarande sätt ut den vita varianten av logotyp i sidfoten samt den svartvita i Sidhuvud för utskrift genom att dubbelklicka på respektive logotyp och ladda upp och peka ut en ny.

5. Uppdatera texterna i sidhuvud för utskrift respektive i sidfoten med din information.

delar i sidfoten att anpassa.

6. Anpassa ikoner och länkar till sociala medier så att de leder till era sociala mediekonton och ta bort de som inte är relevanta för er. Du byter länk i respektive ikons modulinställningar. Dubbelklicka på respektive ikon och ändra länk under fliken Övrigt.

anpassa länk till facebook

För att ta bort en ikon, markera den, högerklicka och välj ta bort.

7. När du är klar med dina ändringar. Publicera mallen.