Dekorationer och knappar

Se exempel på knappar och dekorationer som du kan använda på intranätet.

Knappmodulens utseendeinställningar

Knappmodulen får olika utseende beroende på vilket färgalternativ du ställer in. Alternativen hämtas från ditt tema för webbplatsen. Det hanterar du under: Webbplatsinställningar / Utseende / Tema / Element.

Inställningar för elementfärger i Tema

Dekorationer

Du kan använda följande dekorationer för att påverka utseendet på enstaka moduler/layouter på intranätet:

• Inforuta (Block Primary)
  • Inforuta (Block Secondary)
  • Innehållsruta
  • Hopfällbart fält
  • Modul med full bredd

Använda en dekoration

Högerklicka på en modul/layout, välj Dekoration och sedan den dekoration du vill använda.

Som standard har alla roller behörighet att använda dekorationerna Inforuta (Block Primary) och Hopfällbart fält. Övriga dekorationer är behörighetsstyrda till rollen administratör.

Du kan ändra behörighetsinställningen för en dekoration under Webbplatsinställningar / Utseende / Dekorationer.

Här kan du läsa mer om dekorationer generellt.

Inforuta (Block Primary)

Dekorationen Inforuta kan användas för att samla fakta på en sida. Den kan också användas för att samla länkar till fördjupning eller liknande. Använd max en inforuta/sida.

Inforuta (Block Secondary)

Med ett Inforuta (Block Secondary) kan du lyfta fram utvalt innehåll på en sida. Den är behörighetsstyrd till rollen Administratör.

Inforuta Block Primary och Inforuta Block Secondary

Innehållsruta

Dekorationen Innehållsruta används främst i mallarna för att ge vit bakgrundsfärg till olika komponenter.

Som standard är Innehållsruta begränsad till administratörsrollen.

Hopfällbart fält

Dekorationen Hopfällbart fält används för att samla innehåll i en modul/layout. Fältet kan fällas ut och ihop och kan t.ex. användas för att skapa en FAQ eller erbjuda fördjupning.

Rubriken hämtas från modulens/layoutens namn. Du byter namn genom att högerklicka på modulen/layouten i innehållsrutan och välja Byt namn.

Modul med full bredd

Dekorationen Modul med full bredd kan användas för att låta en modul bli bredare än den vanliga spaltbredden. Den kan exempelvis användas på bildmoduler för att lägga ut en bredare bild.