Webbplatsinställningar

Det finns några viktiga inställningar du behöver göra när du ska komma igång med din nya webbplats. Du gör inställningarna under Webbplatsinställningar och kategorin Allmänt.

Webbplatsinställningar kategorin allmänt

Panelen Adresser

Här sätter du upp vilket domännamn ditt intranät ska använda. Kanske använder du ett annat under projekttiden men inför lansering lägger du in domännamnet här.

Här kan du läsa mer om övriga inställningar under adresser.

Panelen E-post

Gå till redigeringsläget och Webbplatsinställningar. Gå till panelen E-post som du hittar under kategorin Allmänt och fyll i e-postadress för webbplatsansvarig respektive avsändaradress.

Adressen du fyller i under webbplatsansvarig används av systemet för funktioner som t.ex. länkkontroll och tillgänglighetskontroll. Det är också denna person som blir notifierad i Cloud när det sker uppgraderingar o.s.v.

Under avsändaradress fyller du i den e-postadress som ska stå som avsändare på de mejl som skickas av systemet från webbplatsen. Det används exempelvis i formulärsmoduler och publiceringsflöden.

Om avsändaradress inte är ifylld så hämtar systemet avsändaradressen på servern. Om denna inte heller är ifylld så hämtas e-postadressen från serveransvarig.

Panelen E-post

Panelen Cloud

Gå vidare till panelen Cloud som också finns under Webbplatsinställningar och kategorin Allmänt.

Ange vem eller vilka som ska vara mottagare av Cloud-utskick. Det vill säga de personer i din organisation som blir notifierade inför exempelvis uppgraderingar i Cloud.

OBS! Denna inställning är endast relevant för dig som har ditt intranät i Sitevision Cloud.

Panelen Cloud