Sidhuvud och sidfot - komponenter

Denna komponentmall innehåller komponenter som logotyp och textinnehåll i sidfoten. De olika delarna länkas sedan in i övriga mallar.

Mallen innehåller följande komponenter:

• Logotyp sidhuvud
  • Sidfotsinnehåll (vit logotyp, ikoner för sociala medier samt texter)
  • Sidhuvud för utskrift (svart logotyp samt webbplatsnamn)
  • Sidfot verktyg (modulerna Dela sida, Lägg till/ta bort favorit och html-ikon med utskriftsikon)

På sidan Logotyper och sidfot kan du läsa mer om hur du byter ut de olika logotyperna till era logotyper och uppdaterar sidfotens innehåll.

översikt över komponenter i sidhuvud och sidfot

Sidfot verktyg

Sidfot verktyg är den sidspecifika delen av sidfoten som visas olika beroende på mall. Här finns därför två olika varianter: sidfot verktyg artikel och sidfot verktyg förenklad.

De innehåller modulerna:

sidfot verktyg

Lägg till/ta bort favorit

På modulen lägg till/ta bort favorit används egen mall för lägg till, ta bort och max antal uppnått. Egen mall ser du i modulinställningarna under fliken Avancerat.

Skriv ut (html-modul)

Skriv ut, är en html-modul med ett script som, enkelt uttryckt, fungerar som en skriv ut-knapp till webbläsarens inbyggda utskriftsfunktion.

Påverka vad som visas/döljs vid utskrift

Med CSS-regler kan du påverka vad som tas med eller döljs vid utskrift. De CSS-regler som rör utskrift är:

• Mall: Endast för utskrift
  • Mall: Dölj i utskrift
  • Mall: Sidhuvud utskriftsversion