SPAM-skydd med Captcha i Frågeformulär

Captcha

En captcha är ett test som antas vara lätt att lösa för människor, men inte för automatiska datorprogram. Det brukar användas innan besökaren fyller i ett formulär för att förhindra missbruk av tjänsten (utskick av spam) med hjälp av automatiska program, sk. robotar.

En captcha består av en text där besökaren ska bocka i att de inte är en robot eller annars visas olika bilder där du ska markera det som efterfrågas.

Denna typ används om du önskar ett spamskydd i formuläret. Det innebär att besökaren måste acceptera den för att kunna skicka in formuläret.

För att lägga till ett fält (en fråga), klicka på länken Lägg till fält. Välj den fälttyp du vill lägga till. Du får olika inställningar beroende på vilken fälttyp du väljer.

Fliken Allmänt - Fälttyp Spamskydd med captcha

Välj fälttyp: Spamskydd med captcha i listan. Det finns inga inställningar att göra för denna fälttyp. Captchafrågan är alltid obligatorisk.

Captchafråga

För att captcha ska fungera efter uppgraderingen till Sitevision 4 måste en konto registreras hos Google. ReCaptcha måste aktiveras på webbplatsen för att kunna användas i modulerna e-postformulär, frågeformulär och sidkommentarer.

Om du inta har aktiverat reCaptcha på din webbplats visas följande i formuläret:

Invalid captcha