Bifogad fil i E-postformulär

Bifogad fil används om du exempelvis vill att deltagaren ska bifoga en fil i e-postformuläret. Om formuläret är en intresseanmälan till ett jobb så ska en CV kunna bifogas.

För att lägga till ett fält (en fråga), klicka på länken Lägg till fält. Välj den fälttyp du vill lägga till. Du får olika inställningar beroende på vilken fälttyp du väljer.

Fliken Allmänt - Fälttyp Bifogad fil

Välj fälttyp: Bifogad fil i listan.

Skärmdump på Bifogad fil

Det finns inga inställningar att göra på fälttypen Bifogad fil.

Fliken Avancerat - Fälttyp Bifogad fil

Här kan du välja om du vill validera den fil som laddas upp i bifogad fil. Om du exempelvis bara vill tillåta pdf-filer så bockar du i Filändelse och fyller i PDF och klickar på bocken till höger.

Ange filändelse för validering

Om fler än en "Bifogad fil"-fråga finns i samma formulär och besökaren försöker skicka flera filer med samma namn så kommer bara den första filen att skickas. Varje fil behöver ha ett unikt namn.

Tänk på att vid bilduppladdning från iOS så döps alla bilder till image.png när den skickas och det är bortom kontroll att påverka det.

Formuläret i sig har en storleksbegränsning på 64MB. Dock tar detta inte hänsyn till att din e-post-klient kanske har en mycket lägre begränsning vilket gör att e-postmeddelandet inte skickas.

Sitevision Cloud har en begränsning på 10MB (allt innehåll i meddelandet, inte bara bifogade filer).