Lägg till katalogobjekt

Om du har rättighet att skapa nya användare i katalogtjänsten kan du göra detta under denna panel. Sök eller bläddra fram den mapp där du vill lägga till en användare.

Lägg till objekt

Högerklicka sedan på den mappen där användaren ska läggas till och välj Lägg till objekt. En ny vy visas där du får lägga till information. Du kan välja olika objekttyper höst upp i listan:

Välj objekt

Lägg till användare

Inloggningsuppgifter

Om användaren inte följer lösenordspolicyn så får den omedelbar feedback om detta. I exemplet nedan saknas både en versal och en siffra för att lösenordet ska vara godkänt.

Följer inte lösenordspolicyn

Information

Fyll i de fält som är relevanta.

Lägg till användare

Detta kräver att du har rätt att skriva i katalogen (se Inställningar på katalogtjänsten).

Lägg till grupp

Lägg till grupp

Namn

Ge gruppen ett beskrivande namn

Medlemmar

Klicka på länken Lägg till användare för att lägga till medlemmar i gruppen. Ett nytt fönster öppnas där du får söka eller bläddra fram användare. Gruppen får sedan följande ikon:

Gruppikon

För att få skapa en grupp måste du ge den en medlem på en gång, det vill säga det går inte att skapa tomma grupper.

Om gruppen är tom visas följande meddelande:

Felmeddelande vid tom grupp

Lägg till mapp

Fyll i ett namn för mappen.

Lägg till mapp

Mappen visas sedan med följande ikon:

Mappikon