Panelen Webbanalys

Här kan du göra inställningar för olika webbanalysverktyg. Du kommer åt inställningarna för webbplatsen från samtliga sidor i strukturen, under förutsättning att du har rätt behörighet.

Panelen Webbanalys

Sitevision Cloud webbanalys

Här kan du göra inställningar för att använda Matomo webbanalys inifrån Sitevision.

Bocka i Använd Matomo för att samla in statistik från aktuell webbplats så visas ytterligare inställningar.

Instans

Sitevision genererar en referens som vi fyller i om du ligger i Sitevision cloud. Annars får du denna information av oss som du fyller i.

Auth-token

Vi fyller i Sitevision Auth-token åt våra Cloudkunder. Om du är on prem -kund levereras denna på ett säkert sätt till er. Av säkerhetsskäl så visas inte aktuell inställning i redigeringsläget.

Webbplats-ID

Om du ligger i Sitevision cloud fyller vi i ert webbplats-ID. Annars får du denna information av oss som du fyller i.

Har du flera webbplatser som ska synas i samma Matomo webbplats så används samma webbplats-ID.

Använd kakor för förbättrad statistikinsamling

Som standard är det avstängt att man använder kakor i Matomo. Om du vill aktivera det så bockar du i denna kryssruta. Det är egentligen en förutsättning för att få bra underlag för webbanalys. Men om du aktiverar denna så glöm inte att berätta om dessa kakor i er cookiepolicy.

Använd Matomo Tag Manager för att hantera datainsamling

Här fyller du i ditt Container ID som du hittar i Matomo.

Klicka dig fram till Tag Manager i Matomo (uppe till höger) så visas ID:t för din container. Om du har flera cotainers så visas dessa under menyalternativet "Manage containers" . Om du aktiverar Matomo Tag Manager så kommer det att sparas kakor, om du inte stänger av det i din Tag manager.

Så här kommer du till Sitevision Cloud webbanalys

Google analytics

Under inställningarna för Google Analytics kan du enkelt lägga till ditt spårnings-id från ditt Google analytics konto. Du behöver ha ett konto hos Google Analytics för att kunna använda den här funktionen.

Bocka i Använd Google Analytics så visas ytterligare en inställning.

Spårnings-id

Ange ditt spårningsid från ditt Google analytics-konto.

Anonymisera IP

Bocka i denna ruta för att använda Google analytics funktion "anonymizelp" så att webbplatsägare ska kunna begära att alla användares IP-adresser anonymiseras i Analytics. Läs mer om IP-anonymisering i Analytics Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

GDPR Aktivera denna för att ni ska kunna leva upp till sekretesspolicyer och myndigheternas rekommendationer kring skydd av personuppgifter som inte tillåter lagring av fullständiga IP-adresser.

Google Tag Manager

Under inställningarna för Google Tag Manager kan du enkelt lägga till ditt iD. Det är Behållarens ID i formatet (GTM-XXXXX)

Bocka i Använd Google Tag Manager så visas ytterligare en inställning.

Behållarens ID (GTM-XXXXX)

Ange ditt ID från ditt Google Tag Manager-konto.

Tredjepartsleverantör

För att komma igång behöver du ha ett konto hos Google analytics..

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"