Panelen Webbanalys

Här kan du göra inställningar för Google Analytics och Google Tag Manager. Du kommer åt inställningarna för webbplatsen från samtliga sidor i strukturen, under förutsättning att du har rätt behörighet.

Google Webbanalys

Google analytics

Under inställningarna för Google Analytics kan du enkelt lägga till ditt spårnings-id från ditt Google analytics konto. Du behöver ha ett konto hos Google Analytics för att kunna använda den här funktionen.

Bocka i Använd Google Analytics så visas ytterligare en inställning.

Spårnings-id

Ange ditt spårningsid från ditt Google analytics-konto.

Anonymisera IP

Bocka i denna ruta för att använda Google analytics funktion "anonymizelp" så att webbplatsägare ska kunna begära att alla användares IP-adresser anonymiseras i Analytics. Läs mer om IP-anonymisering i Analyticslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

GDPR Aktivera denna för att ni ska kunna leva upp till sekretesspolicyer och myndigheternas rekommendationer kring skydd av personuppgifter som inte tillåter lagring av fullständiga IP-adresser.

Google Tag Manager

Under inställningarna för Google Tag Manager kan du enkelt lägga till ditt iD. Det är Behållarens ID i formatet (GTM-XXXXX)

Bocka i Använd Google Tag Manager så visas ytterligare en inställning.

Behållarens ID (GTM-XXXXX)

Ange ditt ID från ditt Google Tag Manager-konto.

Tredjepartsleverantör

För att komma igång behöver du ha ett konto hos Google analytics..

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"

Hjälpte informationen dig?

Kontakta oss

Sitevision AB (huvudkontor)