help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Panelen E-plikt

I Sitevision finns inbyggt stöd för E-plikt med automatisk rapportering till Kungliga Biblioteket. Publiceringsdialogen utökas med en kryssruta där redaktören har möjlighet att markera om en specifik sida ska arkiveras eller ej. Dessa sidor levereras därefter automatiskt till Kungliga Biblioteket via ett RSS-liknande format.

Funktionen ingår utan kostnad för kunder inom offentlig sektor men kräver en separat licens som kan erhållas via Sitevision Produktsupport.

Med Sitevision E-plikt kan du, efter att du gjort dit urval, automatiskt leverera material till Kungliga Biblioteket. Tänk på att det kan finnas material på din webbplats som inte levereras via den här funktionen som är e-plikts skyldigt. Då behöver du komplettera med andra leveransformer för att få en komplett leverans. Till exempel inbäddad video. Se alltid Kungliga Bibliotekets webbplats för att se vad du är skyldig att leverera.

E-plikt

E-plikt

Aktivera E-plikt för webbplatsen

Bocka i denna ruta om du vill aktivera e-plikt på webbplatsen. Efter att du fyllt i nedanstående uppgifter kan de redaktörer som har behörigheten "Publicera för e-plikt" välja om de vill skicka iväg sidor vid publicering som en e-pliktsleverans. Du kan själv testa efter att du har aktiverat e-plikt och sedan publicerat en sida där du kryssar i " Inkludera i e-pliktsleverans". Resultatet blir i form av RSS och du kan kontrollera att det fungerar genom att ange

  • http://minwebb.sitevision.net/eplikt-rss/all - all leverans
  • http://minwebb.sitevision.net/eplikt-rss/week - senaste veckans leverans

Vad följer med i e-pliktleveransen?

  • Om du skickar en sida så följer länkar till filer i löptext med och i metadata. Däremot om du har en fildelning på sidan så kommer dessa filer INTE med.
  • Om du visar länkar med en egen skriptlösning så gäller det att du använder headless.js Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få med länkarna i E-plikten.
  • YouTube-resurser kommer inte med utan enbart filer och bilder som är uppladdade i Sitevision.

Allmänt

Titel

Här fyller du i titel.

Ansvarig utgivare

Här fyller du i ansvarig utgivare i formatet http://id.kb.se/organisations/SE[organisationsummer]+ev.[-suffix]

Ta bort klamrarna och fyll i ditt organisationsnummer. Om ni inte använder suffix så sudda ut +ev.[-suffix]

Vid frågor angående ansvarig utgivare, kontakta Kungliga biblioteket.

Här fyller du i copyright.

Beskrivning

Här kan du fylla i en beskrivning om du önskar.

Säkerhet

Detta är användarnamnet som Kungliga Biblioteket kommer att använda för att ansluta till er webbplats. De får enbart access till e-pliktsleveransen. Detta användarnamn och lösenord måste meddelas till Kungliga Biblioteket.

Användarnamn

Välj ett användarnamn som du sedan skickar till Kungliga Biblioteket.

Lösenord

Välj ett lösenord som du sedan skickar till Kungliga Biblioteket.

Det är viktigt att användarnamnet och lösenordet enbart innehåller internationella tecken.

E-pliktslevererantörerna kan administrera sina feeds på vår sajt för registrering och leverans https://e-plikt.kb.se/. Dock har ännu inte Kungliga biblioteket stöd för att lägga upp feeds med lösenord så därför måste du som vill använda e-plikt via Sitevision skicka användarnamn och lösenord till Kungliga biblioteket manuellt. Maila till e-plikt@kb.se

E-pliktsleveransen sker per primärdomän. Det innebär att eventuella underwebbplatser, med en annan adress än primäradressen, kommer e-pliktas med primäradressen för huset, inte med den sekundärdomän som underwebbplatsen svarar på.

Denna funktion kräver att du har licens för E-plikt.

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?