Lägg till fontfamilj

När du har klickat på länken Lägg till fontfamilj så visas ett nytt fönster. Här kan du ladda upp webbfonter i formatet woff2.

Om du bara får ner fonten som ttf så kan du konvertera filen till en woff2 på nätet. Googla på "konvertera ttf till woff"

Lägg till webbfont

Allmänt

Här ger du din webbfont ett namn och en beskrivning. När du gjort det klickar du på "Lägg till webbfont för att ladda upp dina olika fonter.

Fontfil

I den här vyn laddar upp din woff2-fil. Om du vill ha fonten i flera olika vikter så får du ladda upp flera olika varianter av filen.

Lägg till formatmall, allmänt

Fontvikt

Här kopplar du den fontfil du laddat upp till en vikt. Det finns 9 olika vikter - istället för en checkbox för fet stil så väljer du exempelvis Bold, Extra Bold eller Black. Sitevision genererar det som behövs, vi laddar filerna, cachar dem osv.

Fontstil

I dropplistan under fontstil kan du välja Normal eller Italic (kursiv).

De webfonter du laddar upp här blir valbara under formatmallar.  Dock går det inte att förhandsgranska webbfonten.

Avancerat

Under fliken avancerat så kan du ställa in hur texten på webbplatsen ska visas innan fonten har laddats klart av webbläsaren.

Webbläsaren har olika metoder för hur fonten visas innan den har hämtats klart. Som standard används valet Växla (swap).

Ställ in visning av webbfont