help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Lägg till Alias

När du klickat på länken Lägg till alias visas denna vy:

Lägg till alias

Allmänt

Namn

Här fyller du i det nya namnet exempelvis om du vill att sidan ska heta "kontakt".

Använd även för underliggande sidor (gäller enbart om URL-stil "Vänlig" används)

Bockar du i denna ruta så fortsätter aliaset att visas även underliggande sidor. Annars gäller bara alias en sida.

Funkar inte för www-alias

Om du väljer att ta med ÅÄÖ i alias så kan det konstig formatering av urlen i vissa program till exempel Microsoft Outlook.

Permanent omdirigering (301)

Om du använder Alias permanent så bör du bocka i denna ruta så att omdirigeringen blir en permanent omdirigering (301) istället för en temporär omdirigering (302).

En temporär omdirigering (302) finns fortfarande kvar på Google, medan en permanent (301)kommer släckas och ersättas av den nya adressen. En temporär omdirigering (302) ger lägre länkkraft hos Google än en permanent omdirigering (301).

Målsida:intern sida

Om du väljer Målsida: Intern sida så visas strukturen på webbplatsen. Leta fram kontaktsidan och markera den.Klicka OK. Klart!

Istället för att skriva hela sökvägen eller leta i menyer kan besökaren nu skriva minwebb.se/kontakt för att enkelt komma till kontaktsidan.

Du kan också skapa alias till externa sidor, bilder och filer. Välj en annan typ genom att klicka på Målsida:Intern sida och peka ut den källa du vill att ditt alias ska peka på.

Byt typ av målsida

För att ta bort ett alias markerar du det i listan och klickar på krysset till höger. För att ändra ett alias, dubbelkicka på aliaset i listan eller klicka på ikonen Ändra alias till höger.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?