Lägg till kriterium

Här kan du lägga till ett katalogkriterium, adresskriterium eller attributkriterium för en virtuell grupp.

Attribut

Välj Kriteriumtyp: Attribut högst upp i dropplistan.

Här kan du ange för vilket attribut som en virtuell grupp ska gälla för. Exempelvis om du vill att den virtuella gruppen ska gälla för alla chefer så fyller du i Namn (title) och Värde (Chef).

Lägg till attributkriterium

Följande attribut finns att fylla i som namn:
◦ name
◦ mail
◦ givenName
◦ sn
◦ title
◦ description
◦ telephoneNumber

För att detta ska fungera krävs det att denna information finns lagrad på användaren i katalogtjänsten.

Användare

Välj Kriteriumtyp: Användare högst upp i dropplistan.

Klicka sedan på gubbikonen för att peka ut en mapp eller en grupp i katalogen som den virtuella gruppen ska gälla för.

Lägg till katalogkriterie

IP-adressområde

OBS! Denna funktion är endast tillgänglig i versioner äldre än Sitevision 10.

Välj Kriteriumtyp: Ip-adressområde högst upp i dropplistan.

Här kan du ange ett kriterium där användaren kommer från ett visst IP-adressområde. Ange första och sista IP-adress som den virtuella gruppen ska gälla för.

Lägg till Ip-adresskriterie

Kontrollflagga

För alla tre alternativ finns det en inställning för kontrollflagga.

• Sufficient - Ett "eller-krav" där det räcker om det ena eller det andra kriteriumet är uppfyllt (OR)
  • Required - Ett "och-krav" där det krävs att båda kriteriumerna är uppfyllda (AND)

Lägger du bara till ett kriterium behöver du inte bry dig om kontrollflaggan eftersom det då krävs att detta krav ska uppfyllas.