Logga

Panelen Virtuella grupper

Här kan du lägga till virtuella grupper. Det är vid några tillfällen som du har nytta av detta:

• Om du har gjort en SAML-koppling
  • Om du har en koppling via SAML eller OpenId Connect kan du använda virtuella grupper för att gruppera webbanvändare.
  • Om du använder CAS som inloggningsmetod så kommer alla användare som loggar in med denna metod att tillhöra en virtuell grupp som heter CAS. (Identifiktionsnamnet måste vara CAS för den virtuella gruppen).
  • Om du har utvecklat en egen JAAS modul där du vill matcha inloggningen mot något annat än LDAP (exempelvis en databas).
Virtuella grupper

Ta bort

Markera den virtuella gruppen i listan och klicka på minusknappen till höger.

Egenskaper

För att ändra något på den virtuella gruppen, klicka på ändraikonen till höger eller dubbelkicka på namnet i listan.

Virtuella grupper är en tilläggsfunktion som ingår i Portal och Enterprise.

Denna sida publicerades: 2020-05-15