Panelen SEO

Här kan du ställa in diverse SEO-inställningar.

SEO panelen

Canonical

Använd automatisk Canonical-länk

Denna ruta bockar du i om du vill att SiteVision ska skapa automatiska canonical-länkar när det behövs (exempelvis när någon anropar en sida på fel adress, vid struktursidor osv).

• Inkludera alltid (self-referencing canonical) - skriver ALLTID ut en canonical, rekommenderas av SEO-experter. Denna inställning är från och med version Sitevision 2022.08.1 ibockad som standard.

Vill du återgå till det gamla beteendet ska du bocka ur denna ruta!

• Använd fullständig adress (absolut URL) - Om inte denna bockas i används som standard relativ adress (utan protokoll och domän).
  • Bibehåll kända anropsparametrar som kan förändra innehållet markant (parametrar för sök och landningssidor) - Ibland rekommenderar SEO-experter att inte parametrar ska tas med i canonical och då kan du bocka ur denna ruta.

Länkinställningar

Tillåt användning av rel=nofollow på länkar

Här kan du ställa in att det blir möjligt att ställa in rel="no follow" på länkar.

Om du aktiverat denna inställning så visas en extra kryssruta när du skapar en länk:

Förhindra sökmotorerna att följa denna länk (rel = "nofollow").

no follow på länkar

För att aktivera användning av rel=No follow" på länkar så krävs behörigheten "Hantera Webbplatsinställningar".

Robots.txt

Utöka robots.txt med egna regler

Här kan du administrera din egen robots.txt.

Robots.txt

Utöka robots.txt med egna regler

Här går det att utöka robots.txt. Läs mer på Google om robots.txt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Egna utökningar

Här går det att göra egna utökningar

Egna utökningar är dynamiska och ska evalueras av Velocity

Om du bockar i denna ruta så körs texten i Egna utökningar genom Velocity.