Logga

Panelen Bäst före

Under panelen Bäst före kan du aktivera en påminnelse att se över sidinnehållet en viss tid efter att en sida blivit publicerad. Här kan du ställa in så att Bäst-före alternativet alltid är ikryssat vid publicering för att påminna redaktörer att uppdatera sidan.

Från och med när du gör denna inställning så kommer redaktörerna få ett bäst-före datum som förslag. Så har du ställt in 6 månader så kommer redaktörerna börja få mail efter 6 månader (på de sidor där de publicerat sidan efter att denna funktion aktiverats)

Bäst före inställningar

Bäst före

Bäst före automatisk förvald vid publicering

Bocka i rutan för att alternativet Bäst före alltid ska vara ikryssat vid publicering av en sida. Inställningen väljer datum utifrån antal månader som kryssas i. Välj en månad för att ange Bäst före-datum till en månad från publiceringsdatum.

Om Bäst före-datum redan är angett så står detta datum kvar (systemet föreslår alltså inte ett nytt datum) men du kan manuellt ändra datumet.

Mottagare av bäst före-notifiering

Här ställer du in vem som ska få notifieringen. Ställer du inte in något här så går notifieringen till den som publicerade sidan.  Om den som publicerar sidan inte har någon e-postadress angiven i katalogen så går notifieringen till den som är webbplatsansvarig.

För att lägga till en mottagare, klicka på länken Lägg till mottagare så visas en ny vy.

Antal månader

Här ställer du in hur många månader du vill ska vara förvalt för en notifiering. Standardinställningen är 6 månader.

(Notera att antal månader är ett förslag. Den som publicerar sidan kan justera datumet.)

E-post

Ämne

Här fyller du i det du vill ska stå i mailets ämnesrad. Standardtexten är "En sida behöver ses över".

Innehåll

Här fyller man i vad du vill att det ska stå i mailet som går ut.

Återställ till standard

Denna klickar du på om du vill ha standardinnehållet i mailet.

E-post-meddelandet med länk till sidan

Det finns två länkar i Bäst-före-mejlet som skickas ut, "Länk till sidan" och "Länk för att redigera sidan".

Länk till sidan:

Om du har behörighet att granska med inte redigera kan du använda den här länken för att komma till sidan som behöver ses över. Redigeringsläget öppnas inte.

Länk för att redigera sidan:

Om du vet att du har behörighet att redigera sidan kan du följa den här länken. Då kommer du direkt in i redigeringsläget.

E-postmeddelande med länk till sidan

Hjälp med egna skriptlösningar ingår inte i supporten.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera webbplatsinställningar"

Denna sida publicerades: 2020-05-19