help.sitevision.se hänvisar alltid till senaste versionen av Sitevision

Lägg till sidor i publiceringsprojekt

För att lägga till en sida i ett publiceringsprojekt högerklickar du på sidan och väljer -> Lägg till i publiceringsprojekt -> Välj det projekt du vill lägga till sidan i.

Med behörigheten "Hantera publiceringsprojekt" ser du alla pågående projekt. Medlemmar ser bara de pågående projekt som de är medlemmar i.

Lägg till i publiceringsprojekt

När en sida ingår i ett publiceringsprojekt så visas den med en lila ikon:

Ikon för publiceringsproejtk

Uppe till höger i en lila badge kan du se till vilket publiceringsprojekt som sidan tillhör. Om du klickar på namnet på publiceringsprojektet kommer du till vyn för publiceringsprojekt och kan få se en övergripande bild över de sidor som är med i projektet (om du har behörighet).

Lila badge

Om du kommer till en sida som är med i ett publiceringsprojekt och inte är medlem i projektet eller har behörigheten "Hantera publiceringsprojekt" så visas det med en blå banner att sidan är låst för redigering och att det krävs medlemskap i publiceringsprojektet för att ändra den.

Ej medlem i publiceringsprojekt

Klarmarkera sida

När en sida är klar så ska den klarmarkeras. i Sidolisten har knappen Publicera bytts ut mot en knapp som heter Klarmarkera. Ett nytt fönster visas där du kan fylla i metadata, notifieringar och genogå en länkkontroll precis som vanligt.

Klarmarkera sidan

När en sida har blivit klarmarkerad visas det men en blå banner högst upp att sidan är klarmarkerad. Alla medlemmar i projektet kan ta bort en klarmarkering.

Sidan är klarmarkerad

Ta bort sida från publiceringsprojekt

Om du vill ta bort en sida ur ett publiceringsprojekt så högerklickar du på sidan och väljer "Ta bort från publiceringsprojekt". Sidan är då inte längre med i publiceringsprojektet men alla ändringar du har gjort när sidan var med i publiceringsprojektet finns fortfarande kvar.

Så fort en sida läggs till i ett projekt så sparas en version av sidan så som sidan såg ut innan den lades till i projektet.Om du ångrar dig och vill ta sidan ur projektet så är ändringarna kvar på sidan men du kan välja att återta version till den version som sparades när sidan la till i publiceringsprojektet för att komma tillbaks till originalet.

En sida kan bara vara med i ett publiceringsprojekt.

Denna sida publicerades:

Hjälpte informationen dig?