Märk upp en sida med etikettgrupper

När du har skapat dina etikettgrupper och fyllt dem med värden så kan du börja använda dem på sidor, i fil- och bildarkivet, i aktivietflöden och i användarfält.

Gå till en sida och välj Egenskaper -> Funktioner -> Etiketter. Här finns Etikettinställningar.

Etikettinställningar

Välj "Använd egna inställningar för etiketter". Då visas en ny vy.

Gör val för etiketter

Om du klickar i rutan under Välj etikettgrupper så visas de etikettgrupper du skapat. Här väljer du vilka etikettgrupper som ska vara valbara under denna delgren.

Välj etikettgrupper

Om du exempelvis väljer etikettgruppen "Ämnen" så får du välja om du vill tillåta redaktörerna att fylla i egna etiketter vid publicering. Om du klickar i rutan under Etiketter så visas de etiketter du kan välja från etikettgruppen Ämnen.

Valt en etikettgrupp

Om du väljer att fylla i ett eget värde "Användbarhet" så blir detta värde också en etikett. Men den kommer inte att visas i listan av förskapade etiketter. Du kan dock lista alla sidor/bilder/filer/inlägg/användarfält som är taggade med denna etikett.

Egna etiketter

Vill du lägga till ett värde i listan får du gå till Webbplatsinställningar -> Funktioner -> Etiketter och lägga till fler alternativ.